Voiko mitään näin hellyttävää olla?

http://www.puutorinakvaario.fi/index.phtml/art/5708/t/articles1

No, toi kuva on hieman huono, mutta livenä olivat aivan ehdottomia. Yksi tapitti minuun juuri sillä tavalla että olisi halunnut minusta adoptioäidin. ;) Hinta olikin sitten eri asia, nämä tuontielukat kun maksavat alessa 150 e/kpl, ja niitä olisi hyvä olla muutama (plus sitten se terraario, joka on vielä kalliimpi) :( Lisäksi ne syövät luultavasti välipalaksi hamstereita, joten luovuin ajatuksesta ja ostin vain Rollelle valjaat ja ruokaa.

Valjaat ovat Rollella lievästi ilmaistuna mielipuolisen näköiset, mutta tuntuvat toimivan. Hamsuherra on kyllä hieman vastahakoinen pukeutumaan moiseen kapistukseen ja joskus tuntuvat löystyvän niin että Rolle juokseekin vapaana ja minä äimistelen tyhjä talutin kädessä. Mutta harjoituksella varmaan löydän sopivan kireysasteen. Joillakin hamsterisivuilla valjaita pidettiin kylläkin eläinrääkäyksenä, mutta en usko että niistä on mitään haittaa oikein käytettyinä. Tärkeintä on etteivät ne kiristä ja että hamsteri saa edetä omaan tahtiinsa, eli sitä ei roikoteta ja vedellä. Eikä haittaa, vaikka hamsu välillä niistä hyppäisikin pois, kun tarkoitus on olla kuitenkin vain sisätiloissa.

Valjaat mahdollistavat sen, että voin antaa Rollen jaloitella narun päässä ja istua vaikka sohvalla. Aiemmin ulkoiluhetket ovat olleet hermojaraastavia, sillä syyrianhamsteri on yllättävän nopea eläin verrattuna tyhmyyteensä ja kömpelyyteensä. Minä ja hamsteri olemme siis juosseet kilpaa pitkin huonetta ja lopulta olen maanitellut puoli tuntia elukkaa ulos jostain kolosta. Nyt pientä haittaa tuntuu aiheuttavan vain se, että ulkoilualueella täytyy olla jotain hamsteria kiinnostavaa aktiviteettia, sillä muuten Rolle kiskoo vain idioottimaisesti narun päässä, sillä se tietenkin haluaisi juuri sille kohtaa lattiaa johon naru ei riitä.

Päivä on mennyt siis pääosin hamteria viihdyttäessä eikä politiikkaa lukiessa, kuten oli aie. :p