Oi joi... nyt löysin uuden ohjelmaformaatin, joka päihittää jopa linnan juhlat! (oikeasti teen välillä muutakin kuin katson televisiota). Presidentinvaalipaneeli.

Suosittelen, mulla on ainakin ollut ratkiriemukasta. Muutamia helmiä:

Suurinosa kahdeksasta ehdokkaasta on sitä mieltä että aviollinen uskottomuus on moraalisesti arveluttavampaa kuin lapsen tukistaminen tai 120 km/h ajaminen 8-kympin alueella. (ja siis, se on ainut joka ei ole laissa kielletty). Hautakivien kaataminen on myös suurimmasta osasta arveluttavampaa kuin rasismi tai korruptio (ne nyt on lopulta kuitenkin vain kiviä)

Kaikki ehdokkaat ovat työväen presidenttejä. Ei enää ole myöskään  oikeistoa eikä vasemmistoa.

Pääehdokkaat kävivät innokkaasti henkilökohtaisuuksiin, Niinistö innokkaimmin, Tarja teki asiat vähän diplomaatisemmin. Ja Lahti (mikä lie etunimi), rääkyi joka väliin "antakaa minunkin puhua", "minä olen ainut joka täällä työllistää suoraan yhtään ihmistä (tasan 12)", "olen kirjoittanut globalisaatiosta enemmän kuin kukaan, antakaa siis puhua".

Ja kaikki puhuivat pitkään kuin täysistunnossa, eikä vuoroa annettu toiselle kuin pakolla. Kuin lastentarha siis.

Lopputulos: Tarja käytti sanaa "hyvinvointivaltio" niin monta kertaa sellaisena suojakilpenä ja mainossanana, että taidan antaa ensimmäisen kierroksen ääneni sittenkin eri suuntaan... (ja vaikea tietenkin arveta kenelle? :p )

Varsin hyvä veto pitää paneeli itsenäisyyspäivän jälkeisenä päivänä, kun koko konkkaronkka on jos ei krapulassa, niin ainakin väsynyt. :)